Erik van der Meij: “Je bent altijd de regisseur van je eigen succes!”

30-05-2017

Het best bewaarde geheim van PP personeelsdiensten bevindt zich op dit moment in Renkum. In een strategische bocht in het hartje van het centrum ligt uitzendbureau BelleVue. Een actief en energiek uitzendbureau dat vorig jaar is overgenomen door PP personeelsdiensten. En daar zijn we blij mee. Want daar werkt Erik. Erik van der Meij. Ken je hem niet? Dan wordt dat tijd! Want als Erik in de buurt is…

Erik legt hard lachend zijn telefoon neer. “Ik heb een weddenschap verloren van een klant, het ging over voetbal. Nu moet ik een avond bij hem in de spoelkeuken komen staan. Hoe leuk is dat, kunnen we misschien meteen een vlog over maken!” Een mooi voorbeeld uit de dagelijkse praktijk dat direct het laagdrempelige karakter van Erik en BelleVue bewijst.

Erik: “Ik werk sinds 2010 bij BelleVue. Oorspronkelijk kom ik uit de horeca. Daar moest ik de hele dag snel schakelen, iets waar ik tot op de dag van vandaag mijn vruchten van pluk bij BelleVue. We zijn een klein bureau met veel kort cyclisch werk. Hierdoor hebben we de hele dag contact met onze klanten en uitzendkrachten, die mijn werkdag bepalen. Ik weet ’s ochtends nooit hoe mijn dag eruit ziet. Negenennegentig van de 100 keer loopt het anders dan ik dacht. Waarom? Omdat ik de ene keer een brandje moet blussen of spoedopdrachten moet invullen een andere keer melden mensen zich ziek of krijg ik heel gerichte inhoudelijke vragen.”

“Weet je wat het mooie is aan het werken bij deze club? We bedienen onze klanten van A tot Z. Hierdoor kennen we ze van de hoed tot de rand. We krijgen altijd dezelfde mensen aan de telefoon waardoor je je in de organisatie én de relatie met klant kunt verdiepen. Je ziet dat wij de afgelopen jaren echt zijn meegegroeid in de groei van onze klanten. Neem nou één van mijn klanten, een bedrijfscateraar. Mede door onze samenwerking – het plaatsen van de juiste mensen op de juiste plekken – is dit bedrijf uitgegroeid naar een cateraar van landelijk formaat. Klanten hebben vertrouwen in ons, komen altijd weer bij ons terug. Dat maakt ons sterk als bureau.”

Erik is positief over de overname door PP personeelsdiensten: “De overgang is heel makkelijk gegaan, ik heb er eigenlijk niets van gemerkt. Weet je, je bent uiteindelijk altijd de regisseur van je eigen succes. Er wordt me niet voorgeschreven wat ik moet doen, ik weet zelf waar ik verantwoordelijk voor ben. Wat wel een leuke bijkomstigheid is, is dat Peter Paul me een stukje ondernemersvrijheid geeft. Dat past me wel. Daarnaast is het team hier uitgebreid met PP-collega Marcel. Naast de lol die we hebben, is hij een echte sparringpartner voor me waar ik met allerlei inhoudelijke vragen terecht kan. Ik heb zelf vier vaste klanten in de bedrijfscatering daarnaast ondersteun ik mijn collega´s op de productie- en techniekkant. Zo helpen we elkaar verder en gunnen we elkaar mooie opdrachten en kandidaten.”

Erik rondt zijn verhaal enthousiast af: “Wat nu ook meespeelt in het werkplezier is dat de markt goed is. Het begint een echte werknemersmarkt te worden en dat is een mooie uitdaging voor ons. Het is weer echt het ouderwetse uitzenden: bellen en planningen maken. Het duizendpotenwerk!”

Naar het overzicht

« Terug
×