“Iedere kandidaat heeft een talent, het is de kunst dat optimaal te benutten!”

21-04-2017

Van de vastgoed- naar de uitzendwereld. Geen logische, maar wel de daadwerkelijke carrièremove die Karen Coenraads een jaar geleden maakte. “Ik werkte in de vastgoed- en makelaardijwereld en wilde iets anders. Ondanks dat ik niet opgeleid ben op HR-vlak vind ik de overstap zelf niet zo gek. Ik werk namelijk graag met en voor mensen, dus of ik ze nu help bij het vinden van een nieuwe woning of een nieuwe baan… Het is meer dat je ergens de kans moet krijgen om je te kunnen bewijzen. De kans die PP personeelsdiensten me aanbood, heb ik met beide handen aangegrepen.”

“Ruim een jaar geleden voerde ik bij verschillende uitzendbureaus sollicitatiegesprekken. Het gesprek met Peter Paul was anders dan bij anderen. Het was onverwacht en grappig. Ik was blij verrast dat ik een contract kreeg aangeboden. Helemaal toen in de loop van de weken duidelijk werd dat ik inhouse bij Royal Smit Transfomers zou gaan werken.”

Karen vervolgt: “Tijdens de overstap naar een andere baan wist ik één ding zeker: ik wil met mensen werken, iets voor ze betekenen waardoor ze het maximale uit zichzelf kunnen halen. Ik ben nu helemaal overtuigd van het feit dat ik hier op de goede plek zit. Waarom? Nou, het geeft me een heel goed gevoel als ik voor iemand een jaarcontract of zelfs een vast contract kan regelen. Ik vind het fantastisch om mensen te motiveren. Ik denk dat het inhouse werk daarom ook goed bij me past. Er lopen de hele dag mensen bij me binnen, daarnaast staat de deur ook overal voor mij open. Door full time bij een klant inhouse te zitten, ben je van meer zaken op de hoogte dan wanneer je uitzendwerk voor ze verricht. Dat bevalt me prima!”

Het is duidelijk dat de drempel om bij Karen binnen te stappen laag is. Tijdens ons gesprek wordt er verschillende keren op de deur geklopt en ontstaan er enthousiaste, open gesprekken. Het hoogtepunt was een stralende medewerker die binnenstapte met een glimlach van oor-tot-oor. Hij vertelt trots dat hij zijn uitzendcontract bij PP personeelsdiensten omgezet wordt naar een vast contract bij Royal Smit Transformers. Daarvoor komt even hij tekenen.

Als hij wegloopt met zijn verse contract in zijn hand vertelt Karen stralend: “Kijk dit is nou zo’n voorbeeld van een persoon waarbij ik kijk naar de mogelijkheden van een kandidaat. Geloof me, in iedere kandidaat die ik spreek, zit iets goeds, zit een talent. Dat moet je optimaal proberen te benutten. In mijn ogen kan iedereen alles tot het tegendeel is bewezen. Dit komt altijd ten goede van de kandidaat zelf én voor de opdrachtgever. En daarnaast, als je zelf echt iets wilt, kun je het bereiken. Volgens mij ben ik daar zelf het levende voorbeeld van!”

Naar het overzicht

« Terug
×