“Ondernemen in loondienst: leuk, maar ook pittig!”

01-11-2016

Ik was net aangenomen bij PP personeelsdiensten toen ik mijn grote liefde leerde kennen. In Zwolle. Ik zag de bui al een beetje hangen, want dit voelde goed, al snel wist ik dat ik graag naar Zwolle wilde verhuizen. Tja, en dan? Je hart of je verstand volgen? Enerzijds wilde ik bij mijn nieuwe liefde zijn, anderzijds wilde ik mijn andere nieuwe liefde – mijn fijne baan – niet loslaten, maar een dagelijks autoretourtje Zwolle-Nijmegen is verre van ideaal. “Tja”, zei Peter Paul, “dan breiden we PP personeelsdiensten toch uit naar Zwolle!” En zo was ik naast medewerker ineens ook ondernemer. En dat is een heel avontuur…

Uiteraard gaat de beslissing om een vestiging in Zwolle te starten, niet over één nacht ijs. We waren al met het PP-team bezig om onze diensten uit te breiden richting Arnhem en omstreken. Door mijn verhuizing naar Zwolle, zag Peter Paul meteen kansen: de arbeidsmarkt in Zwolle is goed, er gebeurt veel, wordt veel georganiseerd. Zwolle is een economisch sterke stad met mooie bedrijven en een echt ondernemersklimaat. Daarnaast zijn Zwollenaren ontzéttend leuke mensen, daar wist ik ondertussen natuurlijk alles van  Kortom: niets stond me meer in de weg! Of toch wel…?

Het feit dat ik afscheid moest nemen van Nijmeegse opdrachtgevers en mijn Mechanische Vrienden, ging me meer aan het hart dan ik vooraf dacht. Ook dat ik mijn collega’s veel minder zie, vind ik jammer. Nijmegen loslaten is lastig, omdat ik prettige, goede opdrachtgevers had en veel contacten al jaren ken. Gelukkig hebben mijn collega’s mijn werk prima overgenomen en ben ik minimaal één dag op kantoor in Nijmegen, dus ik blijf op de hoogte van alle lopende zaken en mooie verhalen. Maar ondanks een leuk Nijmeegs team, moet ik het in Zwolle toch echt alleen doen. En dat is weleens pittig.

Maar goed, hier ben ik nu in Zwolle, met het prachtige merk PP personeelsdiensten op zak. Maar wat heb ik daar aan, als niemand hier Peter Paul Geraeds kent? In Nijmegen kent iedereen hem, in Zwolle helaas (nog) niet. Maar daar komt verandering in. Daar ben ik van overtuigd. Want ook in Zwolle kan ik volledig op de PP-koers varen en ook hier ben je geen Bertha 37!

Vol enthousiasme en met nieuwe ideeën ben ik de Zwolse markt aan het verkennen. Je komt me tegen bij netwerkbijeenkomsten en de lijsten met mooie en interessante werkgevers in Zwolle en omgeving ken ik uit mijn hoofd. Ook kan ik ondertussen iets vertellen over de do’s en don’ts van ‘cold calling’ en weet ik langzaamaan waar ik de beste kandidaten kan vinden.

Gelukkig herinner ik het me nog goed hoe mijn eerste jaar in Nijmegen verliep. Het duurt echt even voordat bedrijven en kandidaten geloof hebben in je kunnen en de weg naar je weten te vinden. Ik weet dus dat het tijd kost voordat er wederzijds vertrouwen is en ik weer een mooie klantenkring heb opgebouwd. Gelukkig wordt een pro-actieve houding gewaardeerd en is mijn hangmatten-actie een succes aan het worden. Daarmee zet ik mijn eerste PP-stempel als recruiter in de Zwolse markt.

Mijn type dienstverlening is niet nieuw in Zwolle, maar ik ben er wel van overtuigd dat ik het anders doe. Daar kan ik nog een blog over schrijven, maar ik kan het ook laten zien als je me een kans geeft om eens een opdracht uit te voeren. Dan begrijp je meteen onze slogan: “Standaard is voor fietsen!”

Naar het overzicht

« Terug
×