Van rust naar volle bak werk!

29-03-2018

Het PP-team is tijdelijk uitgebreid met de leuke en slimme stagiair Tjeerd Looman. De 19-jarige tweedejaars student Human Resource Management aan Hogeschool Windesheim in Zwolle stapt elke dag met een grote glimlach het kantoor binnen. Is stagelopen bij PP personeelsdiensten echt zo leuk als dat het lijkt? En waarom dan?

Tjeerd: “Heel eerlijk? Voordat ik stage liep had ik echt het stereotype studentenleven: een aantal dagen per week naar college en heel veel vrije tijd voor belangrijke bijzaken. Nu werk ik vier dagen per week, moet ik die dagen echt op tijd mijn bed uit en word ik de hele dag uitgedaagd in mijn mogelijk toekomstige vakgebied. En weet je, het bevalt me heel goed.”

Tjeerd koos twee jaar geleden heel bewust voor zijn studie. “Ik wilde graag een studie waar ik commercialiteit en menselijkheid kan combineren. Na anderhalf jaar bezig te zijn geweest met de theorie, vind ik het heel fijn dat ik verplicht een half jaar een meewerkstage moet volgen. Nu pas zie ik de combinatie commercie en menselijkheid in de praktijk. En dat is echt leuk. Enerzijds omdat ik heel veel vrijheid krijg. Ik kan hier altijd mijn eigen mening geven, mag overal over meedenken en iedereen staat open voor nieuwe ideeën en oplossingen. Anderzijds omdat ik bij PP personeelsdiensten alle facetten van het vak kan ervaren. Ik zoek de juiste kandidaten voor vacatures, stel vacatures op, ik vervul vacatures, krijg rondleidingen binnen bedrijven en voer samen met Iris – mijn stagecoördinator – gesprekken met kandidaten. Eigenlijk voel ik me meer medewerker dan stagiair waardoor de dagen hier echt veel sneller voorbij gaan dan op de hogeschool.”

Of Tjeerd echt in het werkveld werving- en selectie terechtkomt, weet hij nog niet. “Ik ben 19 en vind het heel belangrijk mezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen als mens. Wie weet welke studies ik nog na deze studie ga volgen, maar op dit moment ben ik heel blij met deze stageplek en het team waarin ik werk.”

Daarnaast blijven zelfstudie, voetbal, een vriendin en vrienden een hele waardevolle vrijetijdsbesteding. Dat begrijpen we als geen ander Tjeerd!

« Terug
×