Het verhaal achter het kerstpakket

31-03-2016

Eind maart… Op één kerstpakket na, zijn ze allemaal opgehaald. Niet alleen door de medewerkers van PP personeelsdiensten. Ook door mensen die een pakket ‘gewonnen’ hebben. Via onze nieuwsbrief en Facebook-pagina hebben we de vraag gesteld, wie je een kerstpakket gunt. Er kwamen veel reacties. Heel uiteenlopend, maar allemaal verrassend, soms verdrietig, lief én hartverwarmend.

Je zou er bijna een officieel onderzoek aan wijden: wie wordt er het meeste een verrassingspakket gegund. Uit de meer dan vijftig antwoorden die PP personeelsdiensten ontving, werd dat heel duidelijk. De doelgroep die het meeste een kerstpakket gegund wordt, zijn (schoon)ouders. Met name moeders worden graag in het zonnetje gezet omdat ze altijd voor hun werkende kinderen en als oppas voor hun kleinkinderen klaarstaan.

We ontvingen ook het verhaal van Marvin. Hij gunde zijn vader een mooi pakket. Waarom? Omdat hij na 40 jaar trouwe dienst, plotseling werd ontslagen wegens bezuinigingen. Dat is vervelend, helemaal als dat voor kerstmis gebeurt. En al helemaal als je na 40 jaar trouwe dienst niet eens een kerstpakket meer ontvangt… Komt die van ons even goed tot zijn recht. Net als bij Tanja. Al ruim vijf jaar ziek, maar die vol positieve energie in het leven staat en haar “nooit klagende, hardwerkende vriend” een extraatje gunt.

En zo zijn er nog heel veel mooie verhalen waardoor onze pakketten op mooie plekken terecht zijn gekomen: bij hulp biedende ouders, voor ontslagen collega’s, een lieve juf, alleenstaande vaders en moeders, helpende buurtbewoners en zieke vrienden.

Iedere ‘winnaar’ die het extra pakket kwam ophalen, deed dit met een grote glimlach. En dat doet ons goed: mensen die de moeite nemen even iets voor een ander te doen. Je zou zomaar volgend jaar ‘per ongeluk’ wat meer kerstpakketten bestellen…

Naar het overzicht

« Terug
×