“Werken bij PP is als het werken in een atelier”

18-04-2016

Twee keer per week ben ik aanwezig bij PP personeelsdiensten. Ik ‘ben’ van de communicatie. In de breedste zin van het woord: online, offline, intern, extern en bij het koffie apparaat. Het is een feestje om hier te mogen werken. Dat komt deels door de branche, maar volledig door de prettige, gevarieerde groep mensen waaruit het team bestaat. Het team dat er voor zorgt dat opdrachtgevers de ideale werknemer vinden. En werkzoekenden een goede arbeidsplaats. Logisch. Als je bij een werving- en selectiebureau werkt. Toch?

“WERKEN BIJ PP IS ALS HET WERKEN IN EEN ATELIER”
Eén van de dingen waar ik me mee bezighoud, is PP personeelsdiensten ‘onderscheidend’ in de (Nijmeegse) markt te zetten. Enerzijds is dat niet zo moeilijk. PP personeelsdiensten onderscheidt zich gewoon door wie ze zijn en wat ze doen: oprechte interesse tonen in alle mensen waarmee ze (samen)werken. Durven out-of the-box te denken en altijd op zoek te zijn naar passende oplossingen. Maar goed, dat zegt natuurlijk ieder uitzend- en werving en selectiebureau. Verzin een kreet als: “Worden wie je bent”, “Vind je baan bij X”, “Wij luisteren naar je”, “Bij ons vind je jouw droombaan” en je lijkt als werving- en selectiebureau echt heel anders te zijn dan al die anderen om je heen. Right…

Heel veel geduld

En dan is het een doodgewone donderdagochtend. Ik zit te werken aan een blog, als mijn collega Marcel een kandidate belt. Zijdelings hoor ik aan de toon in zijn stem dat het een ‘baal-gesprek’ is. En dat klopt. De dame die hij belt, is afgewezen voor een functie waar ze zo naar uitkeek. Hij legt haar uit waarom ze het niet geworden is. En dan is het even stil aan zijn kant van de lijn. Hij luistert. Het blijft stil. Minutenlang. Het is duidelijk. Ook de kandidate baalt. Flink. Het is haar zoveelste afwijzing en daar heeft ze de balen van. Heel erg.

Gelukkig heeft ze één van de mensen van PP personeelsdiensten aan de telefoon: die hebben geduld, zoeken mee naar oplossingen – van een mogelijke andere baan tot een beter opgestelde CV – tot gewoon een fijne peptalk waaruit blijkt dat ze echt wel iets kan!

Zo werkt het toch?
Als Marcel na een tijdje de telefoon neerlegt, complimenteer ik hem met zijn telefoongesprek. Want ik moet toegeven dat ik heb zitten meeluisteren. Het hele gesprek. Gewoon omdat het zo’n fijn gesprek was om te horen. Ondanks dat het een ‘slecht-nieuws-gesprek was’. Hij kijkt me verbaasd aan en zegt: “Dat is de normaalste zaak van de wereld hoor, als iemand even in zak en as zit. Die moeten we gewoon verder helpen.” Waarop collega Jos het antwoord geeft waarvan ik iedere keer weer een glimlach op mijn gezicht krijg: “Werken in de werving- en selectiebranche is gewoon een industrie: één eruit, andere erin. Het werken bij PP personeelsdiensten is werken in een atelier. Het gaat hier om de creativiteit en de zorgvuldigheid van het proces, dan volgt een goed resultaat vanzelf. Peter Paul stopt ons niet in een frame. Hij laat ons vrij om het beste uit onszelf én anderen te halen.”

Nou Jos, het is de hoogste tijd dat we daar samen eens een blog over gaan schrijven. Want dat is wat er gebeurde aan de telefoon. Of wanneer er iemand op de stoep staat voor een gesprek. Of eigenlijk gewoon altijd bij PP personeelsdiensten… Haal eruit wat erin zit: dan komen we er allemaal!

Naar het overzicht

« Terug
×