Menu
  • Nieuws
  • Ruim 460 scholieren met PP-bussen naar Night of the Nerds

Ruim 460 scholieren met PP-bussen naar Night of the Nerds

Acht bussen met meer dan 460 (!) scholieren van het Citadel, Dominicus College, Kandinsky College, Maas Waal College, Mondial College, Montessori College, NSG, OBC Huissen, Pax Christi College, SSGN en het Stedelijk Gymnasium reisden deze week af naar Night of the Nerds. Een Eindhovens high tech evenement waar VMBO-, HAVO- en VWO-scholieren én hun docenten de mogelijkheid kregen gratis kennis te maken hoe fantastisch techniek is. En hoe ‘anders’ dan de meeste jongeren denken…

05-05-2015

  • 24-03-2021
  • Nieuws

Gewoon doen

PP personeelsdiensten koos een ludieke manier om een statement te maken. Peter Paul Geraeds, directeur van werving- en selectiebureau PP personeelsdiensten in Nijmegen: “Er wordt regelmatig gesproken over instroombevordering van jongeren in techniek. Het valt allen niet mee dat voor elkaar te krijgen. Dan kunnen we bij de pakken neerzitten en daar verder niets mee doen, maar dat past niet bij ons. Met dit evenement willen we een statement maken: “Gewoon doen”. Met veel inzet en een beperkt budget kunnen we veel bereiken. Kijk maar naar deze prachtige dag, die onder andere mogelijk is gemaakt door NTS-Group in Wijchen.

 

Stimuleer techniek bij Nijmeegse jongeren

Aangekomen in Eindhoven spreekt Peter Paul de bijna 500 Nijmeegse, Wijchense en Huissense aanwezigen enthousiast toe. Hij wenst ze veel plezier en hoopt dat ze veel opsteken van deze dag. Onder toeziend oog van bewegende robots die de Nijmegenaren bij hun aankomst opwachten, benadrukt Peter Paul dat het niet alleen om te lol gaat.

“In aanloop naar het evenement hebben we met bedrijven, de gemeente en opleidingsinstituten gesproken over thema’s als instroom van jongeren in techniek, stageplaatsen, het vestigingsklimaat voor bedrijven in Nijmegen en omgeving en hoe innovatief Nijmegen is. We vinden het belangrijk dat al deze partijen een verbinding leggen tussen wat er op Night of the Nerds te zien is en de Nijmeegse arbeidsmarkt”, benadrukt Peter Paul.

Steeds grotere opkomst

Ook het derde jaar, blijkt de gang naar Eindhoven een goede keuze. Niet alleen de steeds grotere Nijmeegse opkomst van scholen wijst dit uit. Ook de reacties van leerlingen en leraren zijn positief. De dag werd afgesloten op de Radboud Universiteit met een kort college, een muzikaal optreden van Anneke van Giersbergen en een lekker borg spaghetti. Hier werd duidelijk dat vooral de leerlingen verrast zijn, dat techniek veel breder inzetbaar én toepasbaar is dan ze dachten. En dat het misschien toch wel iets zou zijn voor hun eigen toekomst. Peter Paul: “Het doet me goed dat te horen. Dan is het doel van deze dag ten minste bereikt!”

Ruim 460 scholieren met PP-bussen naar Night of the Nerds

Ook interessant voor jou

Fijne feestdagen! Verhalen
Op bezoek bij Cobb Verhalen
Iris, Marit

Op bezoek bij Cobb

Innovatie binnen team PP Verhalen
Back to Doornroosje Verhalen
Anouk, Marit

Back to Doornroosje

Menu
Sluiten
Contactgegevens

Hogelandseweg 60
6545 AB Nijmegen