Menu
  • Verhalen
  • Het verhaal van PP begint natuurlijk bij: Peter Paul

Het verhaal van PP begint natuurlijk bij: Peter Paul

Op onze nieuwe, verse website is het tijd om ons team weer eens voor te stellen. Wie werken er bij PP personeelsdiensten, hoe zijn zij daar terechtgekomen en met welke collega zouden ze wel een dagje willen ruilen? Vandaag stellen we deze vragen aan de directeur himself: Peter Paul Geraeds.

  • 20-05-2021
  • Verhalen
Anouk, Marit

De ultieme vrijheid

Vrijheid en onafhankelijkheid, dat heeft altijd al centraal gestaan in het werk dat Peter Paul doet. Zo ervaarde hij dat in de buitenlucht als vuilnisman, “lekker achter die wagen”. En later bij een uitzendbureau. Daar mocht hij geheel op zijn manier het werk doen en daarmee mensen blij maken. Dat beviel wel!

Na een paar jaar kreeg hij de gelegenheid om (in loondienst) een uitzendbureau op te zetten: BelleVue. Dat begon vanaf de keukentafel met verder niks. Nou ja, met een computer natuurlijk. En een telefoon, een oude Nokia met zo’n grote antenne. Na 4 jaar daar het succes op te bouwen had Peter Paul de smaak te pakken en begon hij voor zichzelf. Weer vanaf de keukentafel, maar dit keer wilde hij meer zijn dan alleen maar ‘dat uitzendbureau’. Vanaf dag één mocht hij denken wat hij wilde denken, zonder dat iemand hem vertelde dat het niet kon. “Dát was voor mij de ultieme vrijheid.” Daar begon het verhaal van PP personeelsdiensten.

 

“We hebben de vrijheid om zelf te bepalen hoe we het werk inrichten.”

 

Hoe zie je dat terug bij PP personeelsdiensten?

“Allereerst in de naam. Ik heb er bewust voor gekozen om het niet ‘uitzendbureau’ of iets met ‘flex’ te noemen, omdat ik de ruimte wilde hebben om meer te kunnen doen dan alleen dat. Als je je in de naam al beperkt, dan zou je alleen maar kunnen uitzenden. Nu hebben we de vrijheid om zelf te bepalen hoe we het werk inrichten. Uitzenden is puur het werven, selecteren en verlonen. Maar de stappen daarvoor en daarna zijn ook belangrijk. Bijvoorbeeld het stukje HR ondersteuning wat we nu ook doen. Dat is misschien nog niet in de maat zoals ik dat zou willen, maar we doen het wel! Die mogelijkheid hebben we, om het in ieder geval allemaal te proberen.”

 

Goed werkgeverschap

“Ik vind het ook belangrijk om de te kunnen kiezen voor de klanten waar je mee samenwerkt, dat het oprecht is. Als je zelf voor goed werkgeverschap kiest, dan ga je op zoek naar bedrijven die daar ook bij passen. Vanuit daar ontstaat vanzelf een goede band.”

 

“Waarom moet je zaken doen met PP? Omdat ík het voor jou ga doen!”

 

De vrijheid is juist de uitdaging

“Bedrijven doen zaken met mij, dat persoonlijke karakter moet je accentueren. Vandaar PP. Want ik ben degene die het werk doet en ik sta in voor mezelf. ‘Waarom moet je zaken doen met PP? Omdat ík het voor jou ga doen!’ Uiteindelijk is dan het idee. Maar PP personeelsdiensten moet je ook los zien, want iedereen in het team krijgt de ruimte om er op zijn of haar eigen manier invulling aan te geven. Je bent een zelfsturend team, we sturen heel erg op output en niet op input. Uiteindelijk zoek ik geen ondernemers, maar wel mensen die ondernemend zijn. Die stappen durven te zetten en durven te falen. Die ook hun eigen ideeën durven te ontwikkelen over hoe ze het werk zien. Het is niet in beton gegoten, het is niet dat ik zeg: ‘Zo is het, en niet anders.’. De kaders zijn heel breed. Het is jouw feestje, en als je hulp nodig hebt; dan roep maar! Daarmee krijg je natuurlijk ook een grote uitdaging als je bij ons werkt, die je aan moet durven gaan.”

 

Als je een dag met een collega kon ruilen, met wie zou dat dan zijn?

“Met een van jullie! Maar zelf mis ik de vaardigheden voor echt de uitvoerende creativiteit. De creativiteit om leuke dingen en connecties bedenken, die heb ik wel! Als ik dat full time zou mogen doen, als dat mijn focus was, dan lijkt me dat leuk! Dat je vanuit een concept naar iets toe kan werken dat tastbaar en zichtbaar wordt, waar mensen ook blij van worden. Ik weet alleen dat mij dat nooit gaat lukken, ik zou dan toch afdwalen naar andere dingen.”

 

Laten we dan afdwalen naar de volgende vraag: hoe start jij je werkdag en hoe ziet zo’n werkdag eruit?

“De dag starten doe ik standaard met een dubbele espresso. En dan gewoon de laptop aan en aan de slag! Tja, zo gaat dat. Het varieert nogal hoe een werkdag eruit ziet. In grote lijnen weet je wat de vaste momenten zijn, maar vaak loopt het toch anders dan je had gewild. Omdat er bijvoorbeeld een ziekmelding is, dat ineens het portal is veranderd, of dat er een klant belt over kandidaten.. Dat staat dan altijd voorop. Maar ik kan niet zeggen ‘mijn dagen zien er elke week hetzelfde uit’, dat is het niet.”

 

“We willen mensen aan het werk zetten en daarbij alle kansen benutten.”

 

Waar zit voor jou dan de focus?

“De druk van de werkweek zit ‘m vooral op de vacatures, ik wil kunnen leveren. En dat is wat de grote drijfveer is, de rode draad in de week. We willen mensen aan het werk zetten en daarbij alle kansen benutten.”

 

De laatste vraag: wat zit er in jouw broodtrommel?

“Een echte broodtrommel heb ik niet, ik ga altijd naar de supermarkt. Ik ga niet thuis m’n broodjes smeren, dat doe ik alleen voor m’n dochter. Maar in mijn ‘broodtrommel’ zit een halfje tarwe of iets met granen en pitjes. Met kaas en ham maak je dan een heerlijke tosti! En dat is dan mijn lunch, met een glaasje Optimel. Er was ook een tijd dat ik heel veel Cup-a-Soup dronk, een dubbele.”

 

Een dubbele espresso, een dubbele Cup-a-Soup, bij PP is alles dubbel. Maar Peter Paul is niet in zijn eentje PP, de komende weken stellen we alle teamleden voor in De Standaard!

Het verhaal van PP begint natuurlijk bij: Peter Paul

Ook interessant voor jou

Fijne feestdagen! Verhalen
Op bezoek bij Cobb Verhalen
Iris, Marit

Op bezoek bij Cobb

Innovatie binnen team PP Verhalen
Back to Doornroosje Verhalen
Anouk, Marit

Back to Doornroosje

Menu
Sluiten
Contactgegevens

Kerkenbos 1021
6546 BB Nijmegen