Menu
  • Verhalen
  • Hoe overleef ik de lockdown? – Wat mag er nog wel? [1]

Hoe overleef ik de lockdown? – Wat mag er nog wel? [1]

Op maandag 14 december werden er vanuit het torentje van Rutte nieuwe maatregelen aangekondigd en Nederland is weer in lockdown. We moeten met z’n allen weer volop thuisblijven en dat vergaat de één wat makkelijker dan de ander. We weten inmiddels wel wat er niét mag, dus in deze reeks artikelen vertellen we je vanuit onze thuiskantoren wat er nog wél mag.

30-12-2020

  • 25-03-2021
  • Verhalen
Anouk, Marit

Deel 1: Netflix

Nu het steeds kouder wordt zitten we natuurlijk veel meer binnen. Het is dan ook heerlijk om af en toe met een dekentje op de bank te kruipen en een goede serie of film aan te zetten. Wij hebben op kantoor even georiënteerd en een aantal tips van onze collega’s staan hieronder:

 

The Queen’s Gambit  (miniserie)

“The Queen’s Gambit is een fictief verhaal dat het leven volgt van wees en schaakwonder Beth Harmon tijdens haar zoektocht om ’s werelds grootste schaker te worden, terwijl ze worstelt met emotionele problemen en een drugs- en alcoholverslaving. “The Queen’s Gambit” (Damegambiet) is een schaakopening. Het verhaal begint halverwege de jaren vijftig en loopt door tot in de jaren zestig.” (wikipedia) 

 

1917  (film)

1917 is een oorlogsdrama met een wel heel bijzondere cameratechniek. Het verhaal draait om een boodschap die twee jonge korporaals moeten afleveren aan de andere kant van een oorlogsgebied, met gevaar voor eigen leven. Het bijzondere aan deze film? De hele film is gefilmd als één camerashot. Hierdoor zijn de verschrikkingen én de zinloosheid van oorlog voelbaar” aldus Stefan Raatgever in Het Parool. 

 

Breaking Bad (serie)

Onze collega Anouk doet op dit moment onderzoek naar hoe mensen op moreel gebied tegen de serie Breaking Bad aankijken. De serie gaat over de scheikundeleraar Walter White die niet lang meer te leven heeft vanwege longkanker. Om de chemokuren te kunnen financieren en zijn familie in financiële zekerheid achter te laten begint hij met het produceren van de gevaarlijke drugssoort Chrystal Meth. Moreel gezien schuurt dat een beetje, maar beoordeel vooral zelf of Walter goede keuzes maakt.

 

Into the Wild (film) 

Deze staat niet op Netflix, maar is zeker een aanrader!

Droom jij er wel eens van om alles achter te laten en met een backpack op reis te gaan? Onze collega Marit wel! Haar lievelingsfilm is dan ook Into the Wild, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jon Krakauer over het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless. Je wordt meegenomen in zijn lift-avontuur door Amerika, met Alaska als eindbestemming. 

Mocht je nou al genoeg schermtijd hebben gehad, volgende week zullen we een aantal boekentips op een rijtje zetten. Voor nu: veel kijkplezier en blijf gezond!  

Hoe overleef ik de lockdown? – Wat mag er nog wel? [1]

Ook interessant voor jou

Fijne feestdagen! Verhalen
Op bezoek bij Cobb Verhalen
Iris, Marit

Op bezoek bij Cobb

Innovatie binnen team PP Verhalen
Back to Doornroosje Verhalen
Anouk, Marit

Back to Doornroosje

Menu
Sluiten
Contactgegevens

Kerkenbos 1021
6546 BB Nijmegen