Menu
  • Nieuws
  • Techniek leeft in Nijmegen

Techniek leeft in Nijmegen

Techniek. Het is niet de eerste keer dat we hier over communiceren… en zeker niet de laatste keer. Vooral niet als techniek zo leuk wordt neergezet als op de Techniekdag in Nijmegen. De laatste zaterdag van september barstte het Nijmeegse Technovium bijna uit zijn voegen. Niet alleen door de 44 aanwezige bedrijven, opleidingen en kennisinstellingen met hun enthousiaste medewerkers. Ook door de duizenden jongeren en ouders die konden ervaren hoe leuk techniek nu echt is.

28-10-2015

  • 24-03-2021
  • Nieuws

De Techniekdag?

De Techniekdag is gratis te bezoeken. Jongeren en familieleden kunnen ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is. Opleidingen – van vmbo tot en met universiteit – en bedrijven presenteren die dag verschillende doe-activiteiten. Metaal, bouw, timmerindustrie, meubel/interieurbouw, installatietechniek, elektro- en motorvoertuigentechniek en ICT presenteren zichzelf tijdens deze kijk-, doe- en speeldag. Je kunt bijvoorbeeld 3D printen, lasersnijden, in een elektrische auto rijden en verschillende proefjes doen.

Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van de Techniekdag. Dit evenement moet er mede voor zorgen dat jongeren vroeg(er) in aanraking komen met techniek. Ook is het van belang hun ouders, docenten én leerkrachten te laten ervaren dat werken in de techniek een goede toekomst biedt.

Het doel van de Techniekdag is duidelijk: jongeren inspireren zodat ze bekend raken met techniek en beetje bij beetje beseffen wat techniek hen in de nabije toekomst kan bieden. Dat klinkt vooruitstrevend. Iets waar wij ons als PP personeelsdiensten in kunnen vinden.

 

PP VR-bril

Dus gingen we als team op pad. Met dozen gevuld met PP VR-brillen, inschrijflijsten voor leuke slogans, veel technische apparatuur en een groot groen scherm. Allemaal bedoeld om jongeren te laten ervaren hoe gaaf het is, dat je jezelf terugziet in de PP-app die je kunt bekijken via je eigen PP VR-bril. En waar je dan met je eigen neus bovenop staat.

Het liep storm! Binnen een paar uur waren we al door onze voorraad meegebrachte VR-brillen heen. Stonden er minimaal 250 kinderen op de foto die we op een later tijdstip zullen uploaden naar onze eigen 3D app.

 

Niet aan te slepen

En niet alleen bij ons was het druk. Ook bij de Vrienden van Mechanische Techniek, waar je zelf rijdende afwasborstels in elkaar kon lassen. Bij Langen Groep waar je de borstel mechanisch kon laten inpakken in een mooi doosje. In de Technoviumlokalen waar de meest gekke en bijzondere proeven plaatsvonden. Bij het luchtdruk-ballenschieten bij Berko, het maken van je eigen button bij Werk en Vakmanschap of gewoon bij de binnenkomst balie waar tassen werden uitgedeeld en de uitdeel-pennen en -spekjes niet aan te slepen waren.

 

Krachten bundelen?

Kortom, het was geslaagd. Zowel voor de deelnemende bedrijven, opleidingen en kennisinstituten als voor de bezoekers. Maar wat ons écht opviel? Dat al deze bedrijven hun stinkende best doen om techniek in Nijmegen op de kaart te zetten. De laatste zaterdag van september is dat zéker gelukt. Waarom bundelen we onze krachten niet en doen we dit niet veel vaker?

Ook interessant voor jou

Fijne feestdagen! Verhalen
Op bezoek bij Cobb Verhalen
Iris, Marit

Op bezoek bij Cobb

Innovatie binnen team PP Verhalen
Back to Doornroosje Verhalen
Anouk, Marit

Back to Doornroosje

Menu
Sluiten
Contactgegevens

Hogelandseweg 60
6545 AB Nijmegen