Menu
  • Verhalen
  • Hoe overleef ik de lockdown? – Wat mag er nog wel? [2]

Hoe overleef ik de lockdown? – Wat mag er nog wel? [2]

Op maandag 14 december werden er vanuit het torentje van Rutte nieuwe maatregelen aangekondigd en Nederland is weer in lockdown. We moeten met z’n allen weer volop thuisblijven en dat vergaat de één wat makkelijker dan de ander. We weten inmiddels wel wat er niét mag, dus in deze reeks artikelen vertellen we je vanuit onze thuiskantoren wat er nog wél mag.

04-01-2021

  • 25-03-2021
  • Verhalen
Anouk, Marit

Deel 2: Lezen

Ook de boeken zijn gelukkig niet verboden tijdens de lockdown. Voor degenen die Netflix, Videoland en andere streamingsdiensten inmiddels hebben uitgespeeld is een boek lezen een goed tijdverdrijf tijdens de harde lockdown. Ook hiervoor hebben we een paar tips op een rijtje gezet: 

 

Familiediner  Linda van Rijn  (Tip van Eline)

Mis je de kerst nu al? Familiediner neemt je terug naar eerste kerstdag. Waar het kerstdiner altijd traditioneel thuis was, gaat de familie Tichelaar dit keer naar een luxe restaurant. De cover van het boek vertelt al: ‘Als er een plek aan tafel leeg blijft, is het de vraag welk familiegeheim hiermee te maken heeft…’  Familiediner is een spannende thriller om lekker mee weg te kruipen op de bank.
 

De Zeven Zussen – Lucinda Riley  (Tip van Anouk)

Als je zeeën van tijd hebt, is dit echt een aanrader! Anouk is net begonnen aan het eerste boek. De Zeven Zussen is een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Op 21 april verschijnt het laatste deel (de zevende zus) van de serie. Dus als je snel begint, kan je die er meteen achteraan lezen!
 

De Verwarde Cavia – Paulien Cornelisse (Tip van Marit)

Een luchtig boek tussendoor! De Verwarde Cavia is een vlotte en humoristische roman over Caaf (de cavia). Ze werkt op de communicatieafdeling van een kantoor. In korte hoofdstukken leer je Caaf en haar kantoorleven kennen. Een erg herkenbaar en bovendien onmisbaar boek voor iedereen met collega’s. Marit gaat hem gegarandeerd nóg een keertje lezen nu ze zelf een (thuis)kantoorleven heeft bij PP.
 

Into the Wild – Jon Krakauer  (Tip van Marit)

In de filmtips las je al dat Into the Wild de lievelingsfilm is van Marit. Het boek kon natuurlijk niet achterblijven, de lockdown was voor haar dan ook het aangewezen moment om die te lezen! Het boek sleept je misschien wel nog dieper mee in het avontuur dan de film, met inspirerende gesprekken en prachtige omschrijvingen van de natuur. Om het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven, maakte Jon Krakauer dezelfde reis en sprak met veel mensen die Christopher McCandless toentertijd ontmoette. 
 

Niet Morgen, Maar Nu – Wayne Dyer  (Tip van Marliena)

New year, new me? Met dit boek kan het! Er wordt gezegd dat dit het leven van miljoenen mensen al heeft veranderd. Ook Marliena is over dit boek te spreken. Dr. Wayne Dyer leert je het heft in eigen hand te nemen en je gedrag niet te laten bepalen door moeilijke situaties. Zoals de titel al doet vermoeden, wijdt hij er ook een hoofdstuk aan om een eind te maken aan uitstellen. Want geef toe, uitstelgedrag kennen we allemaal..


De Wim Hof Methode – Wim Hof  (Tip van Marijn)

In het kader van goede voornemens start Marijn (sinds deze week) iedere ochtend met een duik. Het zijn nu nog een paar seconden in het koude water, maar zijn doel is om ‘the ice man’ van PP te worden! In dit boek vertelt Wim Hof hoe hij zijn methode heeft ontwikkeld en waarom een ijsbad goed is voor mind, body, maar ook voor de spirit. 


Hopelijk kun je met deze tips je leeslijst voor 2021 aanvullen. Dus zet een kopje thee (of koffie, of warme chocomel, wat jij lekker vindt) en pak er een goed boek bij! 

Hoe overleef ik de lockdown? – Wat mag er nog wel? [2]

Ook interessant voor jou

Fijne feestdagen! Verhalen
Op bezoek bij Cobb Verhalen
Iris, Marit

Op bezoek bij Cobb

Innovatie binnen team PP Verhalen
Back to Doornroosje Verhalen
Anouk, Marit

Back to Doornroosje

Menu
Sluiten
Contactgegevens

Kerkenbos 1021
6546 BB Nijmegen