Menu
  • Nieuws
  • Even kennismaken: 1.600 kinderen én techniek!

Even kennismaken: 1.600 kinderen én techniek!

Jongeren en techniek. Een onderwerp dat PP personeelsdiensten al jaren aan het hart gaat en waarvoor we onze nek blijven uitsteken. Zoals afgelopen maand in Zwolle waar zo’n 1.600 basisschool kinderen uit groep 7 ondergedompeld werden in de wereld van techniek. Onze Iris zat in de organisatie en straalt van oor tot oor als we haar vragen naar het resultaat.

12-04-2018

  • 25-03-2021
  • Nieuws

Iris: “Het programma van de Week van de Techniek bestond uit verschillende onderdelen: het maken van een technisch werkstuk, een rondleiding langs de technische opleidingen en afdelingen van het Deltion College in Zwolle en een entertainmentshow. Na afloop kregen alle kinderen een gereedschapskoffer mee naar huis. Hierin zaten toegangsbonnen in voor de open bedrijvendag die we aan het einde van de Techniekweek ook hebben georganiseerd. Op deze dag openden tien technische bedrijven in de regio Zwolle hun deuren voor alle leerlingen en andere geïnteresseerden.”

Het lijkt een hele klus om betrokken te zijn bij de Week van de Techniek. Heb je daar wel tijd voor? Iris: “Het is inderdaad een klus en kost de nodige vrije tijd. Maar het is ook ontzettend leuk en dankbaar om te doen. Enerzijds is de organisatie van zo’n week een hele leuke bijkomstigheid van mijn werk. Ik organiseer namelijk graag en maak mensen graag enthousiast voor de mogelijkheden van techniek. Dat lukt wel op zo’n dag. Anderzijds leer ik veel nieuwe bedrijven kennen wat weer ten gunste komt van PP personeelsdiensten.”

Iris vervolgt: “Het is bijzonder om te zien dat alle betrokken technische bedrijven het belang zien van het betrekken van jongeren in de techniek. Hopelijk dragen we zo een klein steentje bij in het bevorderen van de instroom van jongeren in de techniek!”

“En niet alleen in Zwolle hoor, dit jaar zijn we ook weer betrokken bij de Techniekdag in Nijmegen die op zaterdag 29 september voor de tiende keer wordt georganiseerd. We blijven techniek promoten onder jongeren!”

Even kennismaken: 1.600 kinderen én techniek!

Ook interessant voor jou

Fijne feestdagen! Verhalen
Op bezoek bij Cobb Verhalen
Iris, Marit

Op bezoek bij Cobb

Innovatie binnen team PP Verhalen
Back to Doornroosje Verhalen
Anouk, Marit

Back to Doornroosje

Menu
Sluiten
Contactgegevens

Kerkenbos 1021
6546 BB Nijmegen